Wednesday, 8 February 2012

Salam....
Hari pertama berkerja setelah 4 hari bercuti.... wow! itulah yang dapat aku gambarkan perasanan bila kaki aku melangkah masuk ke Ofis aku yang luas ni. Rasa kekok pulak macam tak biasa lah pulak. Pada mulanya aku pon macam dah malas nak bangun pegi ke kerja hari ni, rasa berat lak setelah sekian lama duduk kat rumah bersama keluarga. Wow! kali kedua aku mengembirakan diri aku sendiri untuk memberi semangat kepada aku untuk tidak merasa boasan dengan kerja hari ini dan aku rasa mungkin aku akan seronok sampai waktu balik, kalau tidak teruk nanti aku. Wow! sekali lagi aku berasa bertuah pertarungan aku dengan sahabat baik aku hari ni memihak kepada aku, kalu tidak sayik dia sahaja yang menang, hari ini aku buktikan kepada dia, langit tidak selalu cerah .. ha! ha! ha!.. dan Wow! aku yang ke berapa ni ek aku pon tak tahu, aku merasa seronok kerana aku pon tak tahu kenapa aku sudah berasa happy sahaja bila dah masuk saat kali ni, mood kerja aku mungkin dah nak kembali normal ha! ha! ha!..............

Tuesday, 7 February 2012

Salam semua yang di luar sana, lama sudah aku tidak berkarya di alam maya ini, kerana kesibukan dan kesuntukan masa aku asyik terlepas pandang ke atas blog aku ni. Hampir setahun dah rupanya aku tidak menulis kat blog aku ni, sehingga aku rasa macam sudah tidak ada blog. Begitulah manusia seperti aku ni, jika diberi masa dan peluang serta ruang oleh Allah ebanyak mana pun pasti sentiasa tidak cukup sahaja. Pada hal Allah telah memberi masa kepada semua makhluk sama sahaja iaitu 24 jam sehari. Kita sahaja yang tidak cekap mengurus masa dan menggunakan ruang dan peluang yang diberikan dengan sebaik mungkin.Aku adalah salah seorang daripadanya insan yang kurang mahir ataupun sememangnya sudah sikap aku yang kadangkala menjadi seperti kata pepatah hangat-hangat tahi ayam... entahlah tepuk dada tanya diri aku sendiri.Apa-apa pun malam ni tergerak pulak aku nak berkarya sedikit dengan luahan melalui tulisan aku ni.Walaupun sedikit tapi aku harap ia akan menjadi titik tolak kepada semangat aku untuk aktifkan kembali blog aku ini. Bak kata pepatah bila dah selalu ada, bila tiada terasa rindu pulak, rindu untuk mencoret di alam maya ini, seronok rasanya bila dapat meluahkan sesuatu di dalam ruangan ini. Aku rasa cukup untuk malam ini aku nak berehat sebab pagi esok aku nak bangub awal untuk menjalankan tanggunjawab sebagai hambaNya dan juga untuk melayan minat aku. orait... semoga aku tidak akan terus menyepi dan ini menjadi bangkitnya aku bersama blog aku ini.. sekian.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...